<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

Arvo Pynnönen sai kerran elämässään oivalluksen. (Vaikka ei ollutkaan suuri turkulainen ajattelija kuten Aatos Himanen- vaan levyseppähitsaaja Imatralta) Sepä olikin oikein mainio oivallus. Arvo oli monen, kaltaistensa onnettomien sielujen tavoin yrittänyt etsiä sitä ainoaa oikeaa kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin, nythän puhumme uskonnosta emmekä suinkaan parisuhteista. Niistä ei liene syytä puhua tämän jutun yhteydessä, sillä ne ovat muutenkin jotenkin poissa muodista, ja järkevään pohtimiseen niistä tarvitaan kahta ihmistä. Eikä missään tapauksessa samaa sukupuolta olevia heteroseksuaalisia yksilöitä! Ethän koita tätä temppua koskaan yksin kotona!

Palataksemme asiaan tähän mainioon oivallukseen, niin se olikin oikein etevä. Ei Arvo toki ollut vieläkään löytänyt sitä ainoaa oikeaa uskontoa taikka saatikka edes sopivaa yhdistelmää eri uskontoja eri huumausaineilla terästettyinä piristämään elämäänsä. Vaikka olihan hän sitä jo toki ehtinyt muutamaan kertaan miettimään 67- vuotiaan elämänsä aikana, että miksi juuri hän ei kaikkien onnekkaiden tovereidensa tavoin pystynyt vaipumaan uskonnolliseen massapsykoosiin. Näinpä ollen hän ajatteli auttaa itseään ja muita yhtä surkeassa jamassa olevia laatimalla nerokkaan kataloogimainoslehtisen. Tästä saisi sitten selville kaikki ne uskonnot, jotka haluaisivat ilmoittaa itsestään kataloogissa. Onhan toki ikävää, että maailmanhistorian aikana jo tuhansia uskontoja on kuollut. Sillä onhan juuri joku niistä saattanut olla se ainoa oikea puhdas totuus. Mutta ei syytä huoleen, sillä tästä kataloogista saa yhteystiedot useimpiin uskontoihin, kultteihin ja lahkoihin. Siinä kerrotaan millä intensiteetillä toivotaan antautumista, tarvitaanko veriuhreja, kuinka usein tulee rukoilla, mikä on uskonnon ikuinen profetia ja sitä rataa. Arvo myöskin mietti kovasti nykyajan markkinoita joita näyttävät kovasti kristinuskon eri lahkot sekä islamilaisuus hallitsevan. Myöskin buddhalaisuus on lyömässä itseään kovasti läpi. Mutta onneksi hänen katalooginsa kautta mahdollisimman moni ihminen pääsisi sitten onnelliseen massapsykoosiin ja löytämään muita samanhenkisiä ihmisiä.

”Ovathan kuitenkin ihmissuhteet poissa muodista, mietiskely ja itsensä löytäminen tosi in.”, totesi Arvo kun tuomiopäivän kulttiin lopulta liittyi ja massaitsemurhasta itsensä löysi. Se tuntuikin olevan varsin pysyvä ratkaisu Itä-Suomen murhaaviin työttömyyslukuihin.