Eine oli ystävänsä kanssa viettämässä aurinkoista iltapäivää Aurajoen rannalla. Aurinko paistoi ja oli muutenkin aivan järkyttävän hienoa. Einen puhelin soi. Puhelimeen rääyttiin kohtuuttoman kovaa. ”Pidä varasi, ne tulevat!” kuului likainen ääni puhelimesta. Eine oli aivan pihalla. Ei ollut merirosvoja näköpiirissä. ”Ne tulevat mereltä, Aurajokea pitkin. Merirosvot. Pakkaa tavarasi ja lähde maasta”. Eine järkyttyi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Oli synkeän harmillinen sunnuntaiaamu. Valion pätkätyöntekijä, joka oli vastuussa maitotölkkien pakkaamisesta vastasi puhelimeen. Huohottava miesääni kertoi kuinka maitotölkistä oli löytynyt siemennestettä: ”Ei tällainen käy ollenkaan. Toista se oli silloin ennen. ”

 

Tällaisista asioista puhuminen on haitallista ja muutenkin moraalisesti epäilyttävää. Toisaalta, lukija, tässä vaiheessa viimeistään sinun olisi tajuttava sulkea tämän henkistä kehitystäsi haittaavan kirjan sivut ja tehtävä jotain hyödyllistä elämässäsi. Kuten esimerkiksi tiskata likaiset astiat ja imuroida olohuoneen lattia. Sen syvällisempää sanomaa tuskin tämän kirjan sivuilta löydät. Ellet ole aivan poikkeuksellisen itsereflektoiva individualisti.