Kirsti luki tämän kirjan ennakkopainosta syvällisen objektiivisesti. Hän tarkasteli henkilöiden toimintaa. Hän samaistui ja oppi itsestään. Hän löysi kirjailijan tarkoittamia hienoja piilomerkityksiä. Hän reflektoi ja analysoi. Hän löysi itsensä rivien välistä. Hän huomasi kirjailijan todellisen nerokkuuden. Kirstiltä olisi kenties jäänyt näkemättä se, että koko kirjalla ei ollut varsinaisesti mitään muuta tarkoitusta kuin kirjailijan tukalan rahallisen tilanteen parantaminen, sekä rahan nyhtäminen viattomilta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirsti, joka ei suinkaan ole kuvitteellinen henkilö, vaan todellinen kuvitteellinen henkilö, sattui lukemaan juuri tämän pätkän erinomaisena pitämästään kirjasta.

 

Tällöin hän tajusi, että koko hänen käsityksenä maailmasta oli perustunut valheellisiin oletuksiin mm. reflektoinnista ja itsensä kehittämisestä. Oli jokseenkin ironista lukea kirjastaan juuri hänestä itsestään ja kokea olevansa predestinoitu lehtiteollisuuden pätkätyöläinen. Hän ei tätä enää kestänyt, vaan päätti ryhtyä realistiksi. Vielä tänäkin päivänä hänet saattaa löytää pääkaupunkiseudun lähiöbaareista laulamasta karaokea, olettaen että hänet on päästetty sisään vahvasta juopumustilasta huolimatta, ja ettei hänen maksansa ole vielä sanonut sopimusta irti.